Lélekemelő beszélgetés & meditáció


Hiszem, hogy mindenki képes a hosszútávú harmóniára!  Ehhez "csak" el kell találni a megfelelő vágányt, meg kell élni a perceket és elfogadni azt a tényt, hogy földi létünk egy csodálatos ajándék, legyen bármilyen is az aktuális életünk.

Alapvető problémának tartom, hogy sok ember elfelejti értékelni a legapróbb dolgokat is, saját, vélt kudarcaik miatt másokat okolnak, ezáltal már bele is került abba a bizonyos "negatív spirálba", amiből nehéznek tűnik kitörni!

Ebben a rohanó és médiaközpontú világban mind meg akarunk felelni különféle társadalmi elvárásoknak, ráadásul sokan mókuskerékben tekerünk a megélhetésért és sokszor háttérbe szorul, hogy kik is vagyunk valójában, mik a valódi vágyaink...

Abban a pillanatban, hogy ráébredünk létünk csodálatosságára, és még ha eleinte kicsit "erőltetve" is, de mindenben megpróbáljuk meglátni a jót, észre fogjuk venni, hogy életünkben sorban meg fognak jelenni a pozitív élmények és emberek. Minél több "jó" energiát bocsátunk ki, annál többet fogunk visszakapni!

Véleményem szerint a legegyszerűbb módszer arra, hogy "emeljük" az energiaszintünket (és ezt bárki nagy sikerrel, gyorsan megtapasztalhatja) a mosoly. Egy mosoly nem kerül semmibe, viszont annál többet ad! Egy mosoly lehet az első lépcsőfoka annak, hogy kifejezzük egymás iránti elfogadásunkat és szeretetünket! Ahhoz persze, hogy maximális harmóniában legyünk a világgal és másokkal, először önmagunkkal kell "jó kapcsolatot" kialakítani. És sokszor ez a legnehezebb és hosszabb út...

Hiszem, hogy nincsenek véletlenek.

Hiszem, hogy a "fentről" egyengetik utunkat, ugyanakkor a szabad akarat révén mindenki saját életének a forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője, még akkor is, ha esetenként meghatározott mérföldkövek "be vannak építve" az életünkbe.

Hiszem, hogy nincs lehetetlen és, hogy a hit elengedhetetlen kelléke a harmóniánknak!


Ha úgy érzed, hogy "valami nem stimmel", vagy egyszerűen csak beszélgetnél / meditálnál, nyugodtan keress meg!


“Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.” (Buddha)


 

AKASA-KRÓNIKA


2011 nyarán "véletlenül" kezembe akadt egy könyv az áruházban "Akasa-krónika, hogyan olvasd a lélek feljegyzéseid" címmel. Többször el kezdtem olvasni, de végül október 16-án jutottam el odáig, hogy nem bírtam letenni és végre kiolvastam. Egész életemben kerestem valami "irányt", amit magaménak érezhetek, bármit, ami által akár másoknak is segíthetnék. Elég sokféle irányzatról olvastam, egyet s mást saját bőrömön meg is tapasztaltam, de most először érzem úgy, hogy MEGVAN! Bár még csak a hosszú utam első lépéseit tettem meg, de érzem, hogy ez Az az út! 


Mi az Akasa-krónika? (Idézet Linda Howe Akasa-krónika c. könyvéből) 

Az Akasa-krónika olyan tudati dimenzió, amely az egyes lelkekről és az útjukról készült rezgés-feljegyzéseket tartalmazza. Az Akasa-krónika egy empirikus tudástár, ahol megtalálható minden, amit az összes lélek a létezése során valaha gondolt, mondott és tett - valamint minden jövőbeni lehetősége. Az Akasa-krónika "megnyitása" vagy hozzáférés során a hétköznapi emberi tudatosság szintjéről egy olyan isteni univerzális tudatszintre lépünk, ahol minden szinten felismerjük az Istenivel való Egységünket. Az Akasa segítségével szinte szó szerint bepillanthatunk a földi mennyországba. Az Akasa elrendezése lehetővé teszi az emberek számára, hogy kapcsolatba lépjenek ezzel a spirituális forrással, és hogy a földi időn és téren belül betekintést és iránymutatást nyerjenek, és felismeréseket tegyenek. A Krónika nem tolakodó és nem beavatkozó. Nem hangolódik rá egy adott személyiségre és nem irányítja vagy birtokolja egyetlen emberi szervezet vagy intézmény sem. Nem tartozik kizárólagosan egyetlen valláshoz vagy metafizikai bölcsességet oktató iskolához sem, hanem mindegyik számára hozzáférhető. Az Akasa-krónikában mindenféle információ rendelkezésünkre áll, abból a fontos szempontból azonban mind hasonlóak, hogy mindig felemelik az, akinek a Krónikáját éppen olvassák. A Krónika feladata, hogy információval lásson el minket, feltárja az igazságot, és támogatást nyújtson, s így mindannyian teljesebb, boldogabb életet élhessünk.


Ha megérintett az, amit a Krónikáról olvastál a fenti sorokban és úgy érzed vannak benned kérdések, van bárminemű problémád, amire válaszokat, gyógyírt szeretnél, bátran keress meg! Rövid meditáció után "belépek" az Akasa-krónikádba. Az egészet úgy képzeld el, mint egy hétköznapi, kötetlen párbeszédet. Nem fogunk transzba esni, nem lesz semmi hókusz-pókusz, egyszerűen csak az Univerzum segítségét hívjuk a kérdéseid megválaszolásához. Ha csak további információkra vagy kíváncsi a Krónikával kapcsolatban, akkor is keress bizalommal!

Szent Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13.
(A Szeretet Himnusza)

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén
ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok
vagy pengő cimbalom.
Lehet prófétáló tehetségem,
ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat,
hitemmel elmozdíthatom a hegyeket,
ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.
Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt,
odaadhatom a testemet is égő áldozatul,
ha szeretet nincs bennem,
mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet nem szűnik meg soha.
A prófétálás véget ér,
a nyelvek elhallgatnak,
a tudomány elenyészik.
Most megismerésünk csak töredékes,
és töredékes a prófétálásunk is.
Ha azonban elérkezik a tökéletes,
ami töredékes az véget ér.
Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek,
úgy gondolkoztam, mint a gyermek,
úgy ítéltem, mint a gyermek.
De amikor elértem a férfikort,
elhagytam a gyermek szokásait.
Ma még csak tükörben homályosan látunk,
akkor majd színről színre.
Most még csak töredékes a tudásom,
akkor majd úgy ismerek mindent,
ahogy most engem ismernek.
Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három,
de közülük legnagyobb a SZERETET.


------------------------------------------------------------------------------------------------


A mosoly értéke

“Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
….
Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!


------------------------------------------------------------------------------------------------